Omgeving

Het complex is gelegen aan wat wel de Cilicische Riviera genoemd wordt vanwege het aangename zeeklimaat. Er is geen massatoerisme en de Turkse gastvrijheid staat er nog hoog in het vaandel.
Langs het wandelpad tussen het resort en het strand zijn meerdere eetgelegenheden en in het hoogseizoen is er een avondmarkt en komen de verkopers van simit en fruit langs de stranden.

De dichtstbijzijnde grote stad is Mersin. Daar zijn 3 grote winkelcentra (Kipa, Forum en Marina) met elk ruime eigen parkeergelegenheid, met verschillend karakter: in Kipa vind je allerlei grote winkels, het Forum heeft uitgebreide keus en Marina is luxueuzer. Bovendien is er in de binnenstad nog een ouderwetse bazaar met nauwe straatjes en veel kleine winkels waar je ambachtslieden aan het werk ziet. Langs de boulevard staan veel beelden, speeltoestellen, restaurantjes, etc. Er is een pier met een vaste kermis en daarbij verschillende bootrestaurants.

De oude Romeinse haven van Mersin was Soli Pompei, waarvan nog zuilengalerijen resteren. Vlakbij het resort, aan de kant van de bergen, zijn klassieke ruïnes die nog niet gerestaureerd zijn. Aan de weg naar Kis Kalesi zijn tal van oudheden te bewonderen, zoals Kanlıdivane, het amfitheater van San Sebaste, en forten in Kis Kalesi en Silifke. In Tarsus, de geboorteplaats van de apostel Paulus, zijn nog de poort van Cleopatra, een stuk Romeinse weg, de kerk met waterput van Paulus en typisch vakwerkhuizen te bezichtigen.

In de bergen zijn uiteraard mooie wandelingen te maken (klimgerei niet nodig, stevige schoenen wel) en er zijn uitdagende routes voor sportieve fietsers. Je kan dicht bij mooie watervallen komen en grotten bezoeken. Als je op een andere manier wil picknicken ga je naar Narlikuyu of De plaats van de Dokter.